Raunsborg adventskalender
Tidligere projekt

Simple, nordiske produkter får luksuriøs kasse, du kan bruge igen – og igen

Tidligere på året – nærmere bestemt i marts – startede jeg op med et spændende projekt, som flere måneder senere mundede ud i en adventskalender lidt ud over det sædvanlige.

Det hele startede, da jeg fik en besked fra Mette Straagaard, som er grafisk designer hos Raunsborg. Hun havde hørt om mig i en Facebook-gruppe for grafiske designere, hvor flere personer havde anbefalet mig. Efter en snak blev vi enige om, at vi ville være et godt match og begge brændte for opgaven.

Jeg har sat mig ned og fået en god snak med Mette om vores samarbejde, Raunsborgs vision for deres produkter og hvordan adventskalenderen har vist sig at være meget mere end blot, hvad den var tiltænkt.

Jeg går til alle opgaver med samme store entusiasme, men jeg må indrømme, at lave Raunsborgs adventskalender har været noget ganske særligt.

Det startede med en tur i Matas

En yderkasse med små kasser indeni. Sådan lød opgaven fra Mette og Raunsborg. Idéen var ikke fastlagt, så jeg kunne gå i gang med at designe en løsning i frie rammer. Kreativiteten fik frit løb, og med min viden om emballage og materialer udarbejdede jeg flere bud på adventskalenderen. Jeg kendte i forvejen lidt til Raunsborgs produkter og vision, men jeg havde brug for mere viden.

Mette tilføjer:
”Du nærmest løb ned i Matas og købte en håndcreme for at vide noget om emballagen. Det sendte et signal til os om, at du virkelig brændte for opgaven.”

”Det var vigtigt for os, at vi fik produceret en kasse, som passede til vores øvrige emballage. Tykkelsen på pappen skulle matche, det vi havde, så man med det samme kunne mærke ligheden med vores andre produkter. Derudover var FSC-mærket, som sikrer bæredygtigt brug af træ i fx papir, vigtigt for os. Du sørgede for, at kassen levede op til den standard.”

Mette kunne i bund og grund læne sig tilbage, efter hun havde leveret det grafiske artwork til kassen. Hun fortæller:

”Samarbejdet har været virkelig nemt og vi har haft god kommunikation igennem hele forløbet. Du sørgede for kommunikationen med trykkerierne. Det var en stort oplag for os med 1500 styk, men du sørgede for, at der ikke skete fejl. ”

Raunsborg er en travl, lille virksomhed. Vi fik derfor lavet en tidslinje, hvor vi afstemte hele processen og satte datoer på. På den måde var der helt klare linjer for, hvem der skulle gøre hvad og hvornår. Det lettede også arbejdsbyrden for Mette:

”Jeg vidste alt på forhånd og hvad jeg kunne forvente. Det fungerede bare mega godt.”

Mere end bare en kasse

Meget emballage ryger i skraldespanden, så snart produktet er taget ud og emballagen mister sin umiddelbare funktion. Men det har vist sig at være en noget anderledes historie med adventskassen.

”Flere har skrevet til os, at de gemmer kasserne og bruger dem til at opbevare ting eller til at give gaver i.”

Mette fortæller også, hvordan tankerne bag kassen var, at den med sit nordiske design og holdbare kvalitet skulle kunne stå fremme og pynte hele december måned. Og det har den gjort i mange hjem.

Raunsborg er hudpleje for både dig og mig

Hudpleje skal ikke være så kompliceret. Produkterne skal være til at afkode og nemme at bruge. En dagcreme er en dagcreme, og en natcreme er en natcreme. Sådan lyder en del af Raunsborgs vision.

Mette uddyber:
”Vi taler til en helt almindelig, dansk kvinde. Hende, der går op i hudpleje og kvalitet, men ikke har brug for at den daglige pleje skal være kompliceret og besværlig.”

Adventskalenderen rummer netop dét. En kasse af kvalitet både udenpå og indeni. Simple produkter med gode ingredienser – lige til at smøre i ansigtet eller på kroppen. Til dig og til mig.


Kreative og anderledes tryksager
Godt at vide

De 5 største faldgruber din tryksag kan falde i

Ønsker du ikke at få de samme fejl som mange oplever på deres tryksag, kan du her læse og få hjælp til at undgå de mest almindelige fejl i tryksagsproduktion.

Karin Holt Hass Andersen, Din tryksagsekspert The Print People
En ekstra ressource

Hvad er dine fordele ved at handle hos en uvildig tryksagsekspert?

Har du overhovedet brug for en tryksagsekspert? Og hvad betyder uvildighed når du gør dit grafiske indkøb? Det betyder faktisk mere end du tror!