Farve på tryksager
Godt at vide

Farverne bliver ikke som jeg har forventet

Kender du det? Farverne blev ikke som forventet. Her er hjælp at hente. Du får 5 gode tips helt gratis af mig.

  1. Materiale

  2. Sørg for at trykfilen er lavet til det materiale du skal trykke på. Du kan ikke bruge samme trykfil, med de samme indstillinger, til alle dine grafiske materialer, hvis det er meget vigtig, for dig, at f.eks logofarven er ens på alle tryksagerne. Alene farvetone i papir kan ændre farvenuancen på dine valgte logofarver.


  3. Trykprofil

  4. Du kan altid spørge producenten til råds. Mange gange findes der en specifik trykprofil til det materiale du har valgt. Profilen lægger du ind i din trykfil, som tilsikre at dune farver bliver perfekte. Det hedder en ICC farveprofil. Hvad står ICC for? Det står for: International Color Consortium


  5. Brug prøvetryk

  6. Køb og se et prøvetryk inden du får trykt og leveret hele oplaget. Det er ikke dyrt og du vil opleve at de tilretninger du derefter laver, når du har set prøvetrykket, er med til at give dig flottere tryksager. Og ro i maven.


  7. Eksempler/Trykprøver

  8. Bed din leverandør om, at vise dig eksemplar/trykprøver på det papir eller materiale som du har valgt. Den leverandør har sikkert lavet noget lignende før, og de deler gladelig prøver med dig. Det gør jeg i hvert fald.


  9. Brug pantonefarvekoder

  10. Brug pantonefarvekoder til, at fortælle Trykkeriet hvilke farver du gerne vil have. Selvom du har lavet din trykfil i CMYK, vil en pantonefarvekode altid hjælpe Trykkeriet til at tilsikre, at I er enig om hvordan den farve du ønsker skal se ud.


Jeg glæder mig til at hjælpe dig med dine tryksager.

Med venlig hilsen

Karin Holt Hass Andersen

– din uvildige tryksagsekspert


Kreative og anderledes tryksager
Godt at vide

De 5 største faldgruber din tryksag kan falde i

Ønsker du ikke at få de samme fejl som mange oplever på deres tryksag, kan du her læse og få hjælp til at undgå de mest almindelige fejl i tryksagsproduktion.

Karin Holt Hass Andersen, Din tryksagsekspert The Print People
En ekstra ressource

Hvad er dine fordele ved at handle hos en uvildig tryksagsekspert?

Har du overhovedet brug for en tryksagsekspert? Og hvad betyder uvildighed når du gør dit grafiske indkøb? Det betyder faktisk mere end du tror!