etiketter, labels eller stickers med effekt
Godt at vide

Brug etiketter der skiller sig ud

Bruger du etiketter i din markedsføring? Det håber jeg! Og hvis du ikke gør, får du her en række ideer til hvordan du kan skabe mersalg ved at vælge etiket som markedsføringskanal.

Etiketbranchen har fået produktionsmaskiner som gør det endnu nemmere, og mere økonomisk interessant for dig at lave de vildeste etiketter. Der er mange forskellige effekter som du kan benytte:

 • Fluorescerende farver – det giver blikfang
 • Struktur i overfladen
 • Øko look med genbrugspapir
 • Lakker, med og uden farve
 • Præg
 • Metalfarver, og metalfolier

Få inspiration til din næste etiket her:

Der findes næste lige som mange forskellige papir og plastmaterialer til etiketter, som der findes til almindelige papirtryksager. Så udover overflade på etiketten, har du også brug for at vide hvad etiketten skal bruges til. Skal den kunne tåle:

 • Vand
 • Kulde/frost
 • Varme
 • Fedt
 • Kemikalier
 • Lys

Den perfekte etiket får du når alle disse ting går op i en højere enhed. Sig til hvis du ønsker at jeg skal guide dig til den ”perfekte etiket”, så er det bare at sende mig en mail, eller gribe telefonen og ringe.


TIP! Sidder du med en opgave, eller et produkter hvor der er brug for emballage, så vælg at designe al emballagen ens, og lad i stedet etiketten være den visuelle del. Der er mange penge at hente ved at forenkle emballage, og gør emballagen brugbar til flere produkter. Så kan du i stedet give den fuld gas på etiket designet.


Etikettens effekt – hvad kan den?

Tænk på f.eks vinflasker, de er stort set ens, og det er bl.a. andet derfor etiketten her er vigtig, og tænk over om du ikke ofte vælger vinen ud fra etikettens smukke design. Det samme med emballage til fødevare, her spiller etiketten en stor rolle, for hvilken vare vi vælger at komme i indkøbskurven.

Udviklingen i etiketbranchen er interessant. Lige som for 10-15 år siden da de store offsettrykkerier blev udfordret op mod de digitale trykmaskiner, er etiketbranchen nu i gang med samme udvikling. Det bliver interessant for dig som kunde.
Du kan få meget mere fleksible løsninger, spændende forædlinger, og specielt med etiketter er vi ikke bange for at give dem et ekstra lækkerness, for etiketten er mange gang med til at vi vælger de lækreste på hylden.
Produktion i oplagstal på 1000-5000 stk. er nu ikke ubetaligt

Rart at vide om etiketter

Hvad hedder de, de klistrende ting? Etiketter, labels, selvklæbere, streamers, klistermærker?
I den grafiske branche kalder vi dem etiketter. I udlandet, på engelsk hedder de labels, så det er også normalt og okay at kalde dem labels.

Jeg glæder mig til at nørde med dine tryksager…

Med venlig hilsen

Karin Holt Hass Andersen

– din uvildige tryksagsekspert


Kreative og anderledes tryksager
Godt at vide

De 5 største faldgruber din tryksag kan falde i

Ønsker du ikke at få de samme fejl som mange oplever på deres tryksag, kan du her læse og få hjælp til at undgå de mest almindelige fejl i tryksagsproduktion.

Karin Holt Hass Andersen, Din tryksagsekspert The Print People
En ekstra ressource

Hvad er dine fordele ved at handle hos en uvildig tryksagsekspert?

Har du overhovedet brug for en tryksagsekspert? Og hvad betyder uvildighed når du gør dit grafiske indkøb? Det betyder faktisk mere end du tror!